Çocuğunuz İshal Mi Oldu?

0

İshal Nedir

İshal, dışkılama sayısındaki artış ile birlikte, dışkının şekilsiz, düzensiz ve sulu bir halde vücuttan atılmasıdır. İshalde barsak hareketleri artar, normal süreden daha sık aralıklarla dışkılama olur. İshalin en oluşumundaki en önemli neden ağız yoluyla bulaşan mikroplardır, ancak başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, mide ve barsak hastalıkları, sinir ve stres gibi duygusal durumlar da ishale sebep olabilecek başlıca nedenler arasına girmektedir. Mikrobik ishallerde çeşitli virüsler, bakteriler veya parazitler etken rol oynamaktadır. Bu mikroplar ağız yolundan genellikle kirli suların içilmesi, iyi temizlenmemiş gıdaların tüketilmesi veya bozuk gıdalarla vasıtası ile vücuda girer. Tüm bu maddeler ishalin oluşumuna etken olabilirler, bazen salgınlar yaparlar. En önemli korunma yöntemi, ellerin sık sık yıkanması, yiyeceklerin, içme sularının ve ortamın temizliğine dikkat edilmesidir. En etkili olarak mikrop ve enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı bulaşırlar.

İshal Nasıl Oluşur

Vücuda giren mikropların bir kısmı, bağırsak duvarında vardığında orada iltihaplanmalar oluşturmaktadır. Bu iltihaplanmalar bağırsak hareketlerini arttırarak su ve iltihap hücrelerinin geçişine sebep olur ve burada toksin denilen zehirli maddelerin etkisi ile ishal oluşmaktadır.

İshal Geçmesine Yardımcı Bitkisel Çözümler

İshalin vücutta fazla bulunmaması için hem sağlık hemde çözüm açısından giderici doğal yollara başvurmak en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

İshal hastalığı geçirdiğimiz dönemde dışkının sertleşmesini sağlayan ve normale çeviren gıdalar tüketilmelidir. Bunlar;

  • Pirinç ve Pirinç suyu ishal tedavisinde kullanılabilir.
  • Hafif ve sindirimi kolay olan muz dışkının sertleşmesini sağlayan en önemli gıdalardan biridir.
  • Bağırsakların normal çalışmasına yardımcı olan patates püresi
  • Geleneksel olarak da bilinen Böğürtlen meyvesi
  • Günde 3 4 tane taze sıkılmış limon suyu
  • Havuç, Sarımsak, Bal, Zencefil, Elma sirkesi, Kepek gibi bitki ve meyve çeşitleri dışkının katılaşıp ishalin geçmesine neden olur.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here