Enfeksiyonlu Hastalıklar ve Çözüm Yolları

0

ENFEKSİYONLARDA HANGİ BİTKİLER KULLANILMALIDIR ?

Mutfakların vazgeçilmezi olarak tüm dünyada kullanılan bitkilertaze ya da kurutulmuş olarak hastalıkları iyileştirmek için de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Nane, fesleğen, kekik gibi vazgeçilmez bitkiler lezzetlerinin yanı sıra anti bakteriyel özellikleri ile bazı hastalıklara karşı şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Özellikle enfeksiyonlardan korunmak için bu inanılmaz bitkilerden yararlanmak mümkündür. Mantar, soğuk algınlığı ya da idrar yolu enfeksiyonu gibi farklı çeşitlerde vücutta oluşabilecek enfeksiyonları engellemek ya da bu enfeksiyonlardan korunmak için bitkisel tedavi yöntemi olarak tıbbi tedaviye destek amacı ile kullanılabilir. Ancak kullanılacak bitki ve dozu oldukça önemlidir.

HANGİ BİTKİLERİ SEÇMELİYİM ?

FESLEĞEN:

Fesleğen vücuttaki mikroorganizmalar ile mücadele edebilecek mükemmel bitkilerden biridir. Fesleğen ve fesleğen yağı patolojik bakterilere karşı oldukça faydalıdır. Akciğer enfeksiyonuna karşı faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca bitkinin DNA’yı koruyucu etkisi de vardır. Fesleğen çay şeklinde hazırlanarak kullanıldığında antioksidan ve iyileştirici özelliğinden yararlanılabilir.

EKİNEZYA:

Özellikle soğuk havalarda sıkça karşılaşılan soğuk algınlığını gidermek ya da soğuk algınlığına yakalanmamak için ekinezya bitkisinden yararlanılabilir. Ekinezya anti bakteriyel, antiviral ve antimikrobiyal özellik taşımakta ve dolayısı ile enfeksiyonlara karşı iyi gelmektedir. Ekinezya günümüzde aktar raflarını süsleyen ve doğal bir antibiyotik olarak kullanılan bitkilerin başında gelmektedir. Sinüzit, kulak enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonu gibi pek çok alanda güçlü etkilerinden yararlanılabilir.

SARIMSAK:

Sarımsakta buluna etkin madde alisin, anti bakteriye, antiviral ve mantar düşmanıdır. Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından bilinmekte ve kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı, grip ve veba tedavisinde çok eski yıllardan günümüze kadar doğal bir antibiyotik olarak kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir. Hem taze hem de tablet şeklinde enfeksiyonlara karşı kullanılabilir.

NANE:

Nane anti bakteriyel ve mentol etkisi nedeniyle vücut ısısını düşürücü etki yaratarak terlemeyi arttırır. Enfeksiyon nedeniyle çıkan ateşi düşürmek için nane tüketilebilir.

MERCANKÖŞK:

Mercanköşk yağının içerisinde timol ve karvakrol asitleri bulunmaktadır. Bu nedenle de anti bakteriyel ve mantara karşı faydalı olur. Akciğer ve bronşların temizlenmesine yardımcı olur. Mercanköşk tam bir antioksidan kaynağıdır.

KARA MÜRVER AĞACI:

Bitkinin çiçekleri anti bakteriyel ve antiviral özellik taşımaktadır. Viral enfeksiyonlara karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca balgam söktürücü ve ciğerdeki mukusu attırıcı özellik taşımaktadır. Bitkinin kurumuş çiçekleri çay şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Bitki devamlı ilaç kullanan ve şeker hastaları için uygun değildir. Dikkatli tüketilmesi gereken bir bitkidir ve taze olarak tüketildiğinde zehirleme etkisi bulunmaktadır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here