Burun Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

0

Burun eti (Konka), sağ ve sol tarafta üçer tane olmak üzere toplamda altı tanedir. Bulunulan ortamda solunan havaya göre ve alerjenlere göre büyüyüp küçülmektedir.

Burun etinin büyümesi hastalarda genellikle burun tıkanıklığı ve bazı uyku problemleri gibi sorunlara neden olur. Burun kemiğinin yapısındaki bozukluk burun etinin de dengesiz büyümesine ve hastalarda bazı problemler yaratmasına neden olur.

Teknolojinin tıbbi alanda ilerlemesiyle birlikte burun eti büyümesinden şikâyetçi olan hastalar sıkça burun eti ameliyatlarına başvurmaktadır. Bu tarz ameliyatların yaygınlaşmasıyla birlikte ameliyat fiyatları da makul seviyelere inmektedir.

Burun Eti Ameliyatı Yöntemleri

Burun eti ameliyatları farklı yöntemlerle yapılabilmektedir.

  • Cerrahi müdahalelerle burun eti ameliyatı
  • Radyofrekans ile burun eti ameliyatı
  • Lazerle burun eti ameliyatı

Cerrahi müdahalelerle burun eti ameliyatında büyüyen burun etleri kesilerek çıkartılmaktadır. Bazı durumlarda burun eti arka kısımlara doğru büyür bu gibi durumlarda burun etleri kısmen kesilir. Fakat bu yöntem günümüzde pek fazla kullanılmamaktadır.

Radyofrekans ile burun ameliyatında büyüyen burun etinin içine yerleştirilen bir cihazla burun etine belli sıcaklıkta bir ısı verilerek burun etinin küçültülmesi sağlanır.

Lazerle burun eti ameliyatında burun deliğinde açılan ufak bir delikten operasyon yapılır.

Radyofrekans ve lazer yöntemleri daha rahat ve ağrısız olması sebebiyle cerrahi müdahaleye göre daha sık tercih edilmektedir. Bu teknolojilerin kullanılarak yapıldığı ameliyatlarda tampon kullanılmaz. Bu özellik de sık tercih edilmesinin nedenlerindendir.

Burun eti ameliyatları hastanın durumuna göre yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir. Ancak bazı olumsuz durumlarla karşılaşılması durumunda bu süre uzayabilmektedir.

Burun eti ameliyatı için bölgesel ve genel anestezi tekniklerinin ikisi de kullanılmaktadır. Hastanın tercihine ve doktorun önerilerine göre uygun anestezi tekniği belirlenmektedir. Bunların dışında burun eti büyümesinin hangi aşamada olduğu da kullanılacak anestezi tekniğine karar verilmesinde önemli bir yer tutar. Burun eti büyümesi ileri aşamalarda olan hastalara genel anestezi uygulanması gerekmektedir.

Burun eti ameliyatı ağır bir ameliyat olmadığından hastalar genelde aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Ancak kanama ve enfeksiyon riski olan hastalar tedbir amaçlı bir gece hastanede gözetim altında tutulmaktadır. Burun eti tedavisi için doğru doktor seçimi çok önemlidir. Unutmayın burun etimiz nefes almamızı ve hastalıklardan korunmamızı sağlamaktadır. Bu yüzden burun eti tedavisi için en iyi hekim seçimi sizin elinizdedir.

Kaynak: http://www.burunetiameliyati.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here