Rezene

0

Rezene en çok küçümsenen sebzelerden biridir. Taze, aromatik bir anason aromasına sahiptir ve çiğ olarak ya da sotelenmiş, kavrulmuş olarak yenebilir. Hatta çorba ve soslara eklenebilir.

Rezene nedir?

Rezene, havuç ailesinin bir üyesidir. Ampüle benzer bir tabanı ve uzun sapları vardır. Ve bu tabanın üzerinde, sapların ucunda, dereotuna benzeyen hafif, tüylü yaprakları vardır. Rezene tohumlanmaya gittiğinde yapraklar arasında küçük sarı çiçekler de üretir. Soğandan çiçeğe kadar her parçası yenilebilir ve çiğ veya pişmiş olarak yenebilir.

Sapları ve yaprakları yenilebilir olsa da, rezene tarifleri çoğunlukla soğanı gerektirir. Çiğ olduğunda kerevize benzer gevrek bir dokuya ve taze meyan kökü aromasına sahiptir. Pişirirken karamelize olur, daha tatlı bir tat alır ve ağızda eriyen bir dokuya dönüşür.

Kalorisi düşüktür, ancak diyet lifi, potasyum ve C vitamini gibi besin içerikleri fazladır.

Rezene Nasıl Pişirilir?

Rezenenin en büyük özelliği nasıl kestiğinize bağlı olarak karakteri değişir.

Çiğ rezene kullanacak iseniz; ampül şeklindeki tabanı ince bir şekilde tıraş edilerek sert çekirdek parçaları çıkarılır. Daha sonra limon suyu, zeytinyağı ve tuz karışımı içinde bir süre bekletilerek marine edilir. Bu gevrek, ince dilimlenmiş rezene ya tek başına tüketilir ya da daha büyük bir salatada lezzetlidir. Otlar, kuruyemişler ve peynir ile marine edilmiş rezeneyi süsleyebilirsiniz.

Limonlu Rezeneli Roka Salatası, Tıraşlanmış Rezene Salatası gibi çeşitli salatalar yapabilirsiniz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here