Diş Beyazlatma Tedavisi

0

Diş Beyazlatma Tedavisi hakkında merak edilenler, Kalıcı Diş Beyazlatma Tedavisi, Lazerle Diş Beyazlatma tedavisi ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamında yer almaktadır.

Diş beyazlatma nedir?

Çeşitli sebeplerden dolayı rengini yitirmiş dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin beyazlatma jelleri ile yapılan operasyonlarla giderilme işlemidir. Diş beyazlatma tedavisi muhakkak bir Hekim tarafından yapılması gerekmektedir.

Tüketilen besinlerin dişler arasında biriktirdiği kırıntılar, kişinin genetik yapısı, kullanılan ilaçlar, sigara, çay, kahve gibi ürünler dişin mine tabakasında renklenmelere yol açar. Dişlerin sararmasına ve estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü çıkmasına neden olur.

Diş beyazlatma Tedavi yöntemleri nelerdir?

Diş Hekimi kontrolü altında yapılan diş beyazlatma tedavisi iki türlüdür.
Ofis tipi Beyazlatma (Power Bleaching)
Bu tedavi yöntemi yaklaşış bir saat süren ve klinik ortamında yapılan bir işlemdir. Rengini yitirmiş dişlerin üzerine beyazlatıcı jeller sürülür. Kullanılan özel bir ışıkla jeller reaksiyona girer. Ofis tipi beyazlatma yöntemiyle bir seansta 3-4 ton dişler beyazlar. Hızlı ve etkili diş beyazlatma tedavisi yöntemidir.

Ev tipi Beyazlatma (Home Bleaching)
Bu tedavi yönteminde süreç Ofis tipi beyazlatma işlemine göre daha uzundur. Dişin yüzeyindeki lekelere ve renklenme durumuna bağlı olarak 5 ile 7 gün arası tedavi sürmektedir. Tedaviye başlamadan önce kişiye özel bir ağızlık yapılır. Ağızlığın içine beyazlatma jelleri konulur. Jellerin olduğu ağızlık günde 4 – 8 saat dişere takılarak tedavi yapılır.

Diş Beyazlatma tedavisi güvenli midir?

Diş Hekimi kontrolü altında yapılan Diş beyazlatma işlemi, herkesin yaptırabileceği güvenli ve herhangi bir zararı olmayan işlemdir. Beyazlatma tedavisinden önce muayene önemlidir.  Muayene esnasında tespit edilen çürükler ve diş eti problemleri beyazlatma işlemi yapılmadan tedavi edilmelidir. Büyüme ve gelişimi devam eden çocuklara tedavi uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Gebeler ve emziren anneler de bu işlemi dikkatli yapılmalıdır.

Diş beyazlatma tedavisinin yan etkileri var mıdır?

Diş Beyazlatma tedavisi sonrası dişlerde geçici hassasiyetler oluşabilir. Bu hassasiyet sorunlarını basit müdahalelerle giderme mümkündür.

Uzman Diş Hekimi tarafından dişn diş beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir yan etkisi yoktur.

Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer?

Yapılan diş beyazlatma işleminden sonra kişinin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat edilirse elde edilen başarı uzun süre devam edecektir. Yani etki kısaca kişinin kendisiyle ilişkilidir. Kişi tedaviden sonra ki özellikle ilk bir kaç gün sigara vb tütün ürünlerinden, çay, kahve ve asitli içeceklerde uzak durmalıdır. Renklendirici yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. Tüketilen besinler dişler arasında kırıntıların kalmasına neden olur. Beyazlatma tedavisinden sonra kişi diş fırçalamaya, ağız hijyenine dikkat etmelidir. Bu konulara dikkat dişlerin sararması deforme olması tekrar gerçekleşecektir. Kısaca, ağız bakımına hassasiyet gösteren, düzenli diş hekimi kontrolünde olan kişilerde tedavinin etkisi uzun sürecektir.

Diş Beyazlatma tedavisinin etkisi kişiden kişiye göre değişmektedir. Kişide ileri derecede fluorozis, bazı kalıtsal hastalıklar, tüketilen antibiyotiklerin renklenmesi yoksa etki bir okadar yüksek olacaktır. İlerleyen yaşlardaki kişilere yapılan işlemin de başarısı azdır.
Diş Beyazlatma tedavisi ve Fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için; https://www.meltemdis.com/dis-beyazlatma adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here