Su ile Fazla Temas Kurdeşen Döktürebilir

0

Bunaltıcı sıcakların giderek arttığı şu günlerde suya olan ihtiyacımız daha fazla artıyor. Ferahlamak için su tüketimini arttırmak ve suyun keyfini daha çok çıkarmak isterken, ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz. “Kurdeşen Dökme” suyun getirdiği rahatsızlıklar biri olarak kapımızı çalabilir. Kurdeşen dökmek; ciltte gerçekleşen bir sorundur. Genelde kaşınma, kabarma ve iltihap gibi belirtileri görülür. Sıcak havalarda terleyen insanların güneş olan teması sonucu ortaya çıkabilir. Ayrıca bu hastalığa su alerjisi de denilmektedir. Deniz ve çeşme suyu ile olan temas dışında kişinin teri kurdeşen dökülmesine neden olabiliyor. Bu sıkıntılı rahatsızlık kişilerde bir alerjiye dönüşerek, su alerjisi olarak adlandırabilir.

Alerji uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, sıcak havalarda en kolay ve ulaşılabilir olan suyun, bazı kişilerin kurdeşen dökmesine yol açabildiğini belirtti. Tabak, yaptığı yazılı açıklamada, gündelik hayatta adı nadir duyulan su alerjisinin, gerekli önlemler alınmadığında sağlık açısından ciddi sorunlar doğurabildiğini bildirdi. Prof. Dr. Yonca Tabak “Su alerjisinin, kişinin su ile teması sonrasında kurdeşen (ürtiker) denilen; ciltte meydana gelen yanma, kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik ve döküntü şeklinde ortaya çıktığını kaydetti”

Su alerjisi belirtileri..

Tabak; su alerjisi, yanma ve kaşıntı gibi durumlarla birlikte genellikle göğüs ve bacakların üst kısmında 2-3 milimetre çapında kabarmalarla meydana getirdiğini ifade etti. Su alerjisinden en fazla kadınların etkilendiğine dikkati çeken Tabak, bu rahatsızlığı olan hastaların su içmeyle bile boğazında şişme gözlenebildiğini bildirdi.

Toplumumuzda pek bilinmeyen su alerjisine karşı gerekli önlemler alınmadığı ve doğru tedavi uygulanmadığı taktirde kişilerde kalıcı hasarlar oluşabilir. Kişilerin vücutların gördükleri alerjik belirtileri ihmal etmemeleri gerekir. Konuyla alakalı uzman bir hekime görülmeleri çok önemlidir. Prof. Dr. Yonca Tabak, halkın serinlemek için plajlara akın ettiği şu günlerde su alerjisine karşı alabilecekleri önlemler hakkında da şu bilgileri verdi:

Su alerjisine karşı alınabilecek önlemler..

“Kişi, duştan ve denizden çıktıktan sonra kurulanma işlemini yüzde yüz pamuklu havlularla yapmalıdır. Cilde suyla temasını engelleyecek, su geçirmeyen kremlerin veya doktor tavsiyeli olarak ağızdan alınan koruyucu alerji ilaçları kullanılmalıdır. Duşta kalma süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalı. Serin ve gölge alanlar tercih edilerek mümkün olduğunca terlememeye özen gösterilmeli. Uzun süre denizde kalınmamalıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here